Carlinks
Image default
Aanbiedingen

Van plan om een noise cancelling koptelefoon aan te schaffen? Lees dit eerst even!

Ben je van plan om een noise cancelling koptelefoon aan te schaffen? Lees dan eerst even onderstaande blog want hierin behandelen we enkele belangrijke onderwerpen omtrent noise cancelling. Zo zullen we ingaan op de vraag wat noise cancelling is en hoe het werkt, in welke situaties noise cancelling uitkomst kan bieden en of het slecht is voor je oren. Benieuwd naar de antwoorden hierop? Lees dan snel verder! 

 

Wat is noise cancelling en hoe werkt het?

Bij noise cancelling worden omgevingsgeluiden gereduceerd of onderdrukt en in sommige gevallen zelfs helemaal opgeheven. De Nederlandse benaming ‘ruisonderdrukking’ is dan ook niet helemaal juist aangezien noise cancelling betrekking heeft op alle soorten geluid en dus niet alleen ruis. Het onderdrukken van deze omgevingsgeluiden kan op meerdere manieren gebeuren. Vandaar dat er onderscheid wordt gemaakt tussen passieve en actieve noise cancelling. Koptelefoons met actieve noise cancelling zijn over het algemeen een stuk duurder. Dit komt omdat hierbij een speciale techniek wordt gebruikt waardoor de geluiden worden opgeheven. Bij passieve noise cancelling, wat vaak gebruikt wordt voor de wat goedkopere modellen, komen de geluiden gedempt binnen omdat de koptelefoon de oren hiervoor als het ware afsluit.

 

In welke situaties kan noise cancelling uitkomst bieden?

Een koptelefoon met noise cancelling kan in veel verschillende situaties uitkomst bieden. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt door forenzen die dagelijks grote afstanden met het openbaar vervoer moeten afleggen. Maar ook een gaming headset met noise cancelling is erg populair vandaag de dag. Wanneer je aan het gamen bent wil je uiteraard wel 100 procent in die game zitten. Eigenlijk is een noise cancelling koptelefoon geschikt voor iedereen die snel last heeft van omgevingsgeluid en die zich voor deze geluiden wil kunnen afsluiten. 

 

Is noise cancelling schadelijk voor mijn oren?

Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat noise cancelling schadelijk is voor de oren. Wij kunnen je bij deze verzekeren dat dat absoluut niet het geval is. Sterker nog, de muziek wat harder zetten omdat je de omgevingsgeluiden er doorheen hoort, is nog veel schadelijker! Kortom, wil je je oren besparen? Kies dan voor een noise cancelling koptelefoon.


https://azerty.nl/