Carlinks
Image default
Bedrijven

Zwembad verwarmen

Buitenplezier in een zwembad is vaak sterk gebonden aan het klimaat. Wil je jouw investering in een zwembad optimaal benutten? Dan kun je overwegen om gebruik te maken van zwembadverwarming. Door gebruik te maken van zwembadverwarming kan je langer genieten van het zwemseizoen in uw eigen tuin. Op die manier kun je ook tijdens de lente of herfstachtig weer voor waterpret en buitenplezier thuis zorgen. Let wel op, want je zwembadwater mag niet te warm of te koud zijn. Het gebruik van te warm water zorgt ervoor dat je lichaam niet kan afkoelen tijdens het zwemmen, te koud water kan ervoor zorgen dat je onderkoeld raakt. Een ideale temperatuur is meestal rond de 27°C. Dat is ongeveer 10°C onder de lichaamstemperatuur. Voor het verwamen van zwembadwater zijn heel wat mogelijkheden beschikbaar. Hieronder een overzicht van de verschillende opties met de voor- en nadelen.

Zonnekoepel

Het verwarmen van zwembadwater kan vandaag de dag natuurlijk volledig duurzaam en verantwoord gebeuren. Je kunt diet doen door een zonnecollector aan te schaffen. Dit type zwembadverwarming is geschikt voor zwembaden tot maximaal 15000 liter.

Warmtepompen

Een warmtepomp voor het zwembad is het beste idee om op een efficiënte en goedkope wijze het zwembadwater te verwarmen.Bovendien is deze soort pomp milieuvriendelijk en wordt de energie voor de warmte uit de lucht gehaald en omgezet naar warmte voor het zwembad

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/zwembad-verwarming/