Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

De aantrekkelijk voordelen van een tankkaart

Met een volle agenda en veel zakelijke uitdagingen, wil je je energie richten op dingen die belangrijk zijn tijdens je werkzaamheden. Dat wil zeggen dat je op tijd op afspraken bent en dat je zo min mogelijk tijd kwijt hoeft te zijn aan administratie die niet direct tot je hoofdtaken hoort. Toch kun je op sommige momenten er niet omheen dat je tijd vrij moet maken voor bijvoorbeeld het tanken of het bijhouden van je boekhouding. Met een tankkaart kun je hierbij een hoop tijd besparen. Lees wat de aantrekkelijke voordelen van een tankkaart zijn.

Met een tankkaart kun je overal terecht

Een van de voordelen van een tankkaart is dat je bij verschillende merken tankstations met dezelfde kaart kunt afrekenen nadat je getankt hebt. En dat geldt niet alleen voor Belgische tankstations maar ook voor de tankstations in Nederland en desgewenst in Europa. Bekende merken als Shell, Gabriels en Esso hebben zich onder andere aangesloten op dit systeem, waardoor je vrijwel overal gebruik kunt maken van de tankkaart. 

Voordeel voor werkgever en werknemer

Of je nu zelfstandig ondernemer bent, als werkgever een uitgebreid wagenpark hebt, of als werknemer in een leaseauto rijdt. Met een tankkaart kun je in iedere situatie profiteren van de verschillende voordelen. Je rekent met de tankkaart af alsof je met een creditcard betaalt. De eindafrekening wordt maandelijks toegezonden, waarbij niet alleen de gegevens van de gebruiker duidelijk vermeld worden, maar ook de datum, het totaalbedrag en de kilometerstand op het moment van tanken. Bovendien is het btw-bedrag dat van toepassing is, gespecificeerd. Dit maakt het eenvoudig om de gegevens direct in je administratie te verwerken, zonder dat je extra tijd kwijt bent aan het verzamelen van de noodzakelijke gegevens. 

Veilig betalen en gecontroleerde uitgaven

Iedere tankkaart is voorzien van een pincode, waardoor het gebruik veilig is. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om de tankkaarten te personaliseren. Dit houdt in dat je per kaart kunt instellen wat bijvoorbeeld de limiet is die er in een bepaalde periode getankt kan worden. Op deze manier kun je de tankkosten van je bedrijf beheersen en weet je ook precies hoeveel iedere medewerker individueel aan brandstof kwijt is. Desgewenst kun je hier dan gericht op sturen, zoals bijvoorbeeld door te stimuleren dat men bij de goedkopere tankstations tankt. 

Maak gebruik van de app

De app die bij de tankkaart hoort, geeft tevens een hoop voordelen in het gebruik. Je kunt namelijk heel eenvoudig zien waar de deelnemende tankstations zich bevinden. Hierdoor kun je nog eenvoudiger bepalen op welk moment je gaat tanken. Kies je vooraf voor een tankstation met een voordelig tarief, of plan je een gunstige route zodat je onderweg ook nog even kunt tanken, zonder extra tijd te verliezen? Ben je in de toekomst van plan om de auto’s op fossiele brandstof in te ruilen voor elektrische auto’s, dan is dat ook geen probleem met de tankkaart. Je kunt deze namelijk om laten zetten naar een laadpas. Je profiteert dan van alle voordelen die de tankpas al heeft, alleen kun je dan terecht bij een laadpunt in plaats van bij een tankstation.