Carlinks
Image default
Woningen

Zo ziet de ideale slaapkamer eruit

Je slaapkamer is de ruimte in huis waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ruimte hiervoor optimaal ingericht is. Combineer praktisch met sfeervol zodat je iedere nacht zult slapen als een roos.

Dit mag niet ontbreken in je slaapkamer

Bij het inrichten van je slaapkamer, zijn er een aantal onderdelen die essentieel zijn.

Een bed

Een belangrijke aanschaf voor je slaapkamer is het bed. Een bed kopen doe je niet jaarlijks, bedenk vooraf goed wat je wensen zijn. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden. Wil je een eenpersoonsbed of een bed voor twee personen? Welke afmetingen heeft mag jouw bed maximaal en welke stijl heeft je voorkeur? Als je dat allemaal op een rijtje hebt, kun je het ideale bed kopen. We adviseren je om meteen een bijpassend kussen en dekbed bij je bed te kopen voor een nog betere nachtrust.

Bedddengoed

Het textiel dat op bed gebruikt wordt, heet beddengoed. Kwalitatief goed beddengoed mag niet ontbreken in je slaapkamer.
Een hoeslaken beschermt je matras en zorgt er ook voor dat je lekker ligt. Een molton geeft extra bescherming aan je matras. Het dekbedovertrek houdt je dekbed schoon en voelt heerlijk zacht aan. Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in meerdere maten, gemaakt van diverse stoffen en in alle woonstijlen te koop.

Nachtkastjes

Een nachtkastje is ideaal om je wekker en nachtlampje op te zetten. Als je voldoende ruimte hebt, kun je een groter nachtkastje kopen zodat je er ook nog een boek op kunt leggen. Decoreer je nachtkastje met fotolijstjes met daarin dierbare foto’s. Zo geef je je slaapkamer een persoonlijke touch.

Slaapkamer

Commode voor de slaapkamer

Het is handig om bergruimte in je slaapkamer te hebben om bijvoorbeeld je beddengoed in op te bergen. Het woord commode betekent gemak en voor gemak in je slaapkamer zorgt dit meubelstuk zeker. Een commode voor de slaapkamer is een lage kast met meerdere laden. Deze laden zorgen voor veel extra plek. Style de commode door er mooie decoratiematerialen op te zetten, passend bij de stijl van je beddengoed.

Een slaapkamerbankje

In bijna iedere slaapkamer is er wel ruimte voor een slaapkamerbankje. Je plaatst dit bankje tegen de achterkant van je bed en creëert hiermee een fijne plek om te zitten. Een stoffen bankje geeft je slaapkamer een warme look, terwijl een houten bankje juist een stoer effect geeft. Mocht je nog op zoek zijn naar meer plek om je spulletjes op te bergen, ga dan voor een slaapkamerbankje dat je open kunt klappen waardoor er extra opbergruimte ontstaat.