Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

De Renault Zoe; elektrisch rijden voor de massa

De Renault Zoe lost twee van de meest gehoorde klachten over elektrische auto’s op: de hoge prijs en de vaak geringe actieradius tussen twee oplaadbeurten.

Deze vijfdeurs hatchback ter grootte van een Ford Fiesta kan bijna 300 kilometer afleggen op een volle lading, kost minder dan de meeste rivalen en wordt geleverd met een ruime standaarduitrusting, inclusief een 7 kW-oplader die je thuis in de muur kunt installeren.

De auto bestaat al bijna tien jaar, maar in de loop der jaren zijn het interieur en de infotainment snufjes regelmatig aangepast om het bereik tussen twee oplaadbeurten te vergroten en de prestaties te verbeteren.

Je kunt iets extra betalen voor de mogelijkheid om gebruik te maken van snelle 50kW CCS oplaadpunten, waarmee de Zoe in iets meer dan een uur van 0-80% kan worden opgeladen met de Renault Zoe thuislader. Zonder deze optie duurt het ongeveer drie uur om de auto volledig op te laden met een gewone openbare lader van 22 kW, terwijl het ongeveer 9,5 uur duurt om de auto thuis volledig op te laden met een oplaadpunt.

De belangrijkste rivalen van de Renault Zoe zijn de Honda E, Mini Electric, Fiat 500 en Peugeot e-208 van vergelijkbare grootte, evenals de grotere maar goed geprijsde Volkswagen ID.3. 

 

https://www.voldt.nl/selecteer-hier-uw-elektrische-auto/renault-laadkabel/renault-zoe-laadkabel