Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Een achteruitrijcamera voor meer zicht

Met een groot voertuig is het vervelend om achteruit te rijden, want grote voertuigen hebben een grote dode hoek waardoor het tijdens het rijden veel moeilijker is om veilig achteruit te rijden. Veel ongelukken met vrachtwagen komen dan ook omdat vrachtwagenchauffeurs niet weten wat er achter hun vrachtauto gebeurt. Achteruitrijden met grote voertuigen heeft dus een extra risico in zich en zorgt daarmee voor meer ongelukken.
Om schade en ongelukken te voorkomen tijdens het achteruitrijden, is het mogen om een achteruitrijcamera te installeren. Een achteruitrijcamera neemt het grootste deel van de dode hoek weg waardoor het voor een bestuurder veel makkelijker wordt om veilig achteruit te rijden. Voor bestuurders van grote voertuigen is dat voordelig, maar ook bestuurders van kleine voertuigen hebben baadt bij een achteruitrijcamera, want bestuurders van kleine voertuigen kunnen blikschade voorkomen omdat ze paaltjes en andere dingen achter het voertuig beter zien. En blikschade kost meestal meer dan duizend euro.
De reden waarom weinig mensen een achteruitrijcamera hebben is omdat achteruitrijcameras erg duur zijn. Een achteruitrijcamera set kopen begint tussen de tweehonderd en de driehonderd euro, maar een iets geavanceerdere camera, zoals een draadloze achteruitrijcamera of een camera waarmee je in het donker kunt kijken, is al snel meer dan vijfhonderd euro.
Het vervelende aan achteruitrijcameras is dat het niet mogelijk is om een camera van waeco aan te laten sluiten op een monitor van camos. Als een camos monitor dus goedkoper is dan de monitoren van andere merken en als de waeco camera goedkoper is dan de monitoren van andere merken, is het nog steeds niet mogelijk om voor minder dan tweehonderd euro een achteruitrijcamera set te krijgen. Alleen met van Zwitserland is het mogelijk om te wisselen met andere merken, omdat van Zwitserland tussenstukjes heeft zodat je monitors van andere merken kunt aansluiten op cameras van Van Zwitserland en andersom.

https://www.vanzwitserland.nl/