Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe knap je je Bobber motor op?

Misschien ken je ‘m wel, de klassieke Bobber motorfiets. Deze motor is klein en slank gebouwd en beschikt alleen over de meest noodzakelijke onderdelen. Hierdoor was het vroeger een snelle en wendbare motor. Tegenwoordig wordt de Bobber nog steeds gewaardeerd, om zijn rijke historie en bijzondere uitstraling. Je kunt de Bobber vergelijken met de Caferacer en andere klassieke motoren. Leuk om zelf aan te sleutelen of om te kopen als tweede motor. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan de juiste gashendel, knipperlichten en andere onderdelen zoals een db killer?

 

Onderdelen kopen

Je motorfiets opknappen draait natuurlijk om het schoonmaken en vervangen van alle onderdelen op je motor. Hiervoor moet je een paar dingen weten. Van welk merk en wek type is je Bobber bijvoorbeeld? En welke onderdelen zijn echt aan vervanging toe? Knipperlichten van Caferacerwebshop.com kunnen bijvoorbeeld de eerste onderdelen zijn die jij op je Bobber installeert. Daarna kun je ook je gashendels, voetsteunen, de elektra en de vering en spatborden aanpakken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de staat van de motor en je eigen smaak. Bepaalde onderdelen kunnen in prima conditie verkeren, maar als jij ze niet mooi vindt is vervangen een prima optie. Het scheelt dat onderdelen voor een Bobber niet erg duur zijn. Daarnaast zijn er verplichte onderdelen. Een db killer motor bestellen is aan te raden, omdat deze voorkomt dat je motor te veel geluid maakt. Als je geen db killer in de uitlaat hebt geïnstalleerd kan dit in sommige gevallen leiden tot een boete. Dat is jammer. Een db killer kost maar een paar euro. Het is dus slim om altijd een db killer bij je te hebben.

 

Waar moet je beginnen?

Als je voor het eerst een motor gaat opknappen zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Al die onderdelen, en hoe sluit je ze goed aan op je motor? Het internet kan je helpen als je niemand in je omgeving hebt die je kan bijstaan. Online vind je talloze fora en websites waarop je je vragen kunt stellen of inspiratie kunt opdoen. En het sleutelen leert je altijd nieuwe dingen, ook als je eens iets verkeerd doet. Laat je Bobber altijd keuren voor je ermee de weg op gaat zodat je veilig je eerste ritten maakt. Veel plezier!