Carlinks
Image default
Aanbiedingen

Elektrische auto leasen in 2021

2021 lijkt een topjaar te gaan worden voor private lease aanbieders van elektrische auto’s. Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden om zo het milieu te sparen en aan de andere kant de auto te leasen in plaats van te kopen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Elektrische auto lease kent nogal wat voordelen.

 

Waarom een auto leasen?

 

Het eerste voordeel heeft u al direct te pakken wanneer je leaset in plaats van koopt. In plaats van direct een groot bedrag te betalen voor een nieuwe elektrische auto, betaald u een vast maandbedrag. Zo hoeft u ook geen financiering af te sluiten en rijdt u toch in een nieuwe auto die bovendien vaak volledig zelf samen te stellen is. Bij een leasecontract betaald u geen wegenbelasting, verzekering of onderhoudskosten voor uw auto. Het enige dat u naast het vaste maandbedrag betaald zijn de kosten voor het opladen van de auto.

 

Hoeveel kost het opladen van een elektrische lease auto?

 

De kosten van het opladen kunnen verschillen omdat er diverse mogelijkheden zijn. Thuis opladen is de goedkoopste optie. Zeker wanneer u thuis ook nog zonnepanelen heeft. Reken voor het thuis opladen ongeveer € 0,22 per kWh. De elektrische auto opladen bij een openbaar laadpunt is duurder. Hier betaald u gemiddeld € 0,22 tot € 0,59 per kWh. Onderweg de auto snelladen is de duurste optie. Hier komen de bedragen uit rond de € 0,69 per kWh. Verder hangt het verbruik van de auto af van het model en uw rijstijl en hebben ook weersomstandigheden invloed op de gebruiksduur van de accu.

 

Wat zijn de nadelen van een elektrische lease auto?

 

Een elektrische auto leasen kan ook een paar nadelen met zich meebrengen. De actieradius van elektrische auto’s is nog niet altijd optimaal, al wordt hier wel snel verbetering in geboekt. Onder actieradius verstaan we de afstand die u kunt rijden met een volle accu. Een ander nadeel kan zijn dat het opladen langer duurt dan benzine tanken. Gelukkig kunt u de auto opladen op tijden dat hij anders ongebruikt op de oprit of in de garage zou staan. De maximum snelheid van de elektrische auto ligt ook iets lager dan van de benzineauto, maar met de toegestane maximumsnelheden in Nederland zult u daar weinig van merken. Het aantal snel laadstations is in verhouding tot benzinestations nog een stuk lager. Ook hier wordt hard aan gewerkt en zullen er steeds meer laadstations komen naarmate er meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen gaan rijden.

 

Check de voorwaarden

 

Voordat u definitief het lease contract ondertekent is het goed om volledig op de hoogte te zijn van de voorwaarden die het contract met zich meebrengt.