Carlinks
Image default
Woning en Tuin

Hulp vragen bij een verstopte afvoer? Aarzel niet!

Van alle huishoudelijke problemen biedt een verstopte afvoer toch wel de meeste uitdaging. Zo kun je niet prettig koken of afwassen wanneer je wilt. In het ergste geval kun je je zelfs ook niet meer wassen of naar de wc gaan. En wat als je zelf ziek bent of voor een zieke moet zorgen? Hoe moet het als je kleine kinderen hebt? Geen nood, want als je ons belt, komt er zeer spoedig hulp aan!

Hoe kom je aan verstoppingen in je badkamer?

Resten van zeep, scheerschuim, tandpasta en zelfs haargel kunnen makkelijk in badkamerleidingen vast blijven plakken als ze niet goed worden weggespoeld. Als je je boven de gootsteen scheert of je haren borstelt, komen er ook haren in de afvoer terecht. Deze haren kunnen aan de andere resten blijven plakken en haarballen vormen. Je wasbak, douche of bad raakt dan zeker zo goed als verstopt!

Hoe kom je aan verstoppingen in je keuken?

In de keuken kook je en doe je de vaat iedere dag, met of zonder afwasmachine. Dit betekent dat er ook iedere dag allerlei in de afvoer van je gootsteen kunnen belanden. Voorkom je dit niet voldoende, dan is het wachten op een verstopping. Onze specialisten verwijderen dagelijks etensresten, vet, haren, verf of andere ongeregeldheden uit keukenafvoeren. Het kan in de meeste gevallen al binnen een uur worden opgelost!

Hoe kun je blokkades in afvoeren het beste voorkomen?

Onze vakmannen geven iedere dag zeer handige tips weg aan klanten om verstoppingen in afvoeren, waar dan ook in woningen of bedrijven, te voorkomen. Mogen we alvast een tipje van de sluier oplichten? Wie weet hoeveel verstoppingen je hier al mee kunt voorkomen.

  1. Spoel cosmetische producten goed weg en voorkom dat er te dikke lagen in de afvoer terechtkomen.

  2. Kam of borstel je haren niet direct boven de gootsteen. Houd een beetje afstand. Haren die toch in de gootsteen vallen, moet je direct verwijderen.

  3. Reinig de afvoer van de gootsteen eens per maand met soda en heet water, zoals hierboven omschreven. Je kunt ook soda en azijn gebruiken als je iets zoekt om de leiding te ontkalken.

Hulp gewenst bij een verstopte afvoer?

Een verstopte afvoer komt nooit gelegen. Bezoek daarom Rioolprobleemkwijt.be voor een zeer ervaren rioolvakman uit jouw eigen regio. Heeft het spoed? Is er een afvoer in het weekend verstopt geraakt en hebben de resten hun weg gevonden naar je vloeren? Geen probleem, want er staat altijd wel een vakman klaar.

Gerelateerde artikelen

Laat uw rolgordijnen op maat maken door de expert nabij Antwerpen

Rugklachten voorkomen met een goede matras van een matrassenwinkel in de regio Antwerpen