Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Op zoek naar een tweedehands rolstoelauto

Een rolstoel van vroeger kun je niet meer met die van nu vergelijken en zelfs bij een tweedehands rolstoelauto is dit het geval. Vroeger zat je namelijk als rolstoelgebruiker veel hoger dan diegene die reed of je medepassagiers. Soms was het zelfs niet eens mogelijk om naast jou achter in de auto nog meer passagiers te vervoeren. Gelukkig kun je met de juiste autoaanpassingen tegenwoordig een heel eind komen en kun je prettigere mobiel zijn met je rolstoel. Door het verlaagde middendeel van de bodemplaat in een tweedehands rolstoelauto, kom je namelijk op dezelfde hoogte te zitten als de overige mensen in de auto.

Andere voordelen van tweedehands rolstoelauto’s

Bij de modernere modellen betekent het dat je niet alleen makkelijker kunt converseren met je medepassagiers, maar dat je ook hetzelfde door de autoruiten kunt zien als zij. Je wordt dan niet rondgereden met het gevoel dat je in een Pausmobiel zit, maar voelt je normaler door op hetzelfde niveau als de overigen in de auto te zitten. Dat voelt veel prettiger. Prijstechnisch kan een tweedehands rolstoelauto interessant zijn, omdat je niet zo diep in de buidel hoeft te tasten als bij een nieuwe auto die helemaal aan jouw wensen en eisen aangepast wordt.

Hoe lang gaat een aangepaste auto voor rolstoelers mee?

Kijk bij je selectie van een andere auto naar de leeftijd, het aantal gereden kilometers en hoe vaak en wat voor onderhoud aan de auto heeft plaats gevonden. Hierdoor heb je een beter gevoel bij de investering die je op het punt staat te gaan doen. Van deze specificaties kun je afleiden hoeveel jaren je nog plezier zult gaan hebben van de aangepaste rolstoelauto. Een kwalitatief goede en ervaren dealer in rolstoelauto’s kan je daarnaast extra services bieden, die je zeker gedurende de looptijd van de aangepaste auto zult waarderen.

Bekijk alle rolstoel auto’s op: www.freedomautoaanpassingen.be

https://www.freedomautoaanpassingen.be