Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet ik op letten bij het leasen van een auto?

Het is in deze corona tijd een lastige tijd om met het openbaar vervoer te reizen. Zeker als je voor je werk toch veel naar afspraken moet reizen die niet op de hoek van de straat zijn. Normaal gesproken kwamen klanten bij jou, maar door de coronamaatregelen is dit voor velen niet meer te realiseren. Je overweegt dus een auto van de zaak te leasen, maar je weet niet voor hoe lang je een auto nodig zal hebben. Shortlease is hierom de ideale oplossing. Een leasecontract op de korter termijn. Je zit niet vast aan een lang leasecontract, maar je hebt wel de voordelen om in nieuwere auto’s te rijden. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten mocht je shortlease overwegen.  

Wat is shortlease eigenlijk? 

De naam zegt het al, shortlease is leasen van auto’s voor een korte periode. Nu denk je: waarom kiezen mensen dan sowieso niet massaal voor shortlease in plaats van die reguliere lange leasecontracten. Het enige verschil tussen shortlease en regulier leasen is dat shortlease duurdere maandelijkse kosten heeft. Logisch ook want je least een auto ook voor kortere tijd. De financiële voordelen worden interessanter als je een auto regulier least. Maar weet je zeker dat je een auto voor kortere tijd gaat leasen dan is dit de ideale uitkomst. Zeker voor ondernemers die werken met flex-contracten of interims is dit een zeer passende optie.  

Waar betaal ik allemaal voor? 

Het grote voordeel van shortlease is dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor de onderhoudskosten, APK, wegenbelasting en afschrijvingen. Deze kostenposten zijn verwerkt met het maandelijkse vaste bedrag. De brandstofkosten zijn echter wel voor eigen rekening. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over extra verzekeringen of belastingen die je moet betalen.  

In welke auto’s kan ik rijden? 

Een groot voordeel van shortlease is dat je in de nieuwste auto’s mag rijden. De opties welke auto’s dit zijn hangt natuurlijk af van jouw budget of dat van je baas. Hou je van een snelle auto en wil je in sportieve stijl aankomen bij jouw klanten? Wellicht is Bmw shortlease wat voor jou. Wil je voor een casual uitstraling gaan? Bekijk de mogelijkheden van Nissan shortlease. Voor ieder prijssegment is een passend voertuig wat geschikt is aan jouw shortlease wensen.

Gerelateerde artikelen

Gemakkelijk online een auto verkopen in Belgie

Fotograaf Zwolle

Autobanden Eindhoven