Carlinks
Image default
Woningen

Ramen en deuren kopen

 

Kunststof raam: bewaken van de veiligheid in huis.

“Mijn huis is mijn fort” – diep van binnen denkt elke appartementseigenaar of huiseigenaar van wel.

Een huis beschermen tegen inbreuken en het echt veilig maken, is een moeilijke taak. Om dit op te lossen is een hele reeks maatregelen nodig. Het eerste dat u moet doen, is voorkomen dat indringers via ramen en deuren uw appartement of huis binnenkomen. Hoe kunststof ramen met deze taak omgaan, wordt in dit artikel besproken.

Het probleem van mogelijke penetratie in de woning door het raam baart vooral de eigenaren van landhuizen en bewoners van de eerste (minder vaak de laatste) verdiepingen. De inbreker breekt het raam, klimt het huis binnen, doet zijn vuile daad en verlaat vervolgens de plaats delict met de eigendommen van de bewoners mee te nemen.

Een voor de hand liggende en betrouwbare manier om uw huis tegen dieven te beschermen, is door stalen tralies voor de ramen te installeren. Maar constant de wereld buiten het “kooiraam” zien is niet erg prettig. Bovendien zijn roosters op ramen volkomen onaanvaardbaar vanuit het oogpunt van brandveiligheidseisen: een raam is een mogelijke, en soms de enige manier om mensen te evacueren bij brand.

Meteen merken we op dat het onrealistisch is om het raam 100% onoverkomelijk te maken voor de dief. Het doel is om de overvaller lang genoeg de moeite te laten nemen het raam open te breken: een politieteam heeft tijd om ter plaatse te komen, of de schurk laat zijn bedoelingen varen en gaat op zoek naar een gemakkelijkere prooi.

Hoe inbrekers door de ramen het huis binnenkomen
Laten we de positie van een indringer innemen en nadenken over hoe u door het raam het huis kunt binnenkomen. Drie manieren komen bij me op:

● extrudeer het volledige raam samen met het kozijn;

● op de een of andere manier de vleugel van het raam openen;

● glas breken.

Laten we elk van de opties analyseren en kijken hoe kunststof ramen deze invloeden weerstaan.

Stel het raam bloot vanuit de opening
Tijdens het installatieproces wordt het raamkozijn met behulp van speciale ankerplaten in de opening gefixeerd. Vervolgens wordt de opening tussen het frame en de bouwmuur afgedicht met polyurethaanschuim. Tijdens het uitharden zet het uit en houdt het de ruit vanzelf stevig vast. Na het apparaat van de hellingen en de installatie van de vensterbank, blijkt het raamkozijn ongeveer 2-3 cm in de dikte van de muur te zijn ommuurd.

Het raam dat op deze manier is geïnstalleerd, is bijna niet in de kamer te persen. Deze methode is van puur theoretisch belang.

Alleen een volledig voltooide, competente installatie maakt het raam zo veel mogelijk inbraak.

Open de vleugel van buitenaf
Laten we ons weer voorstellen als boeven en onze hersens gebruiken. Hoe open je een raam van buitenaf?

De eerste manier is om aan de raamkruk te draaien en de schuifvergrendelingen te openen. Daartoe boort de inbreker vanaf de straatkant een gat precies tegenover de as van de handgreep en draait het vervolgens met behulp van een speciaal hiervoor voorbereid apparaat: de vleugel is open.

Om te voorkomen dat een dief op deze manier een raam opent, kunt u één of meerdere oplossingen tegelijk gebruiken:

1. In plaats van gewone handgrepen zijn op het raam handgrepen met slot of afsluitbaar met een sleutel aangebracht. Zonder sleutel is het onmogelijk om aan zo’n hendel te draaien.

2. Het standaard uitzwenkmechanisme wordt aangevuld met een bescherming tegen boren: een speciale plaat wordt in het PVC-profiel geplaatst tegenover de raamkruk vanaf de straatzijde. Uiterlijk ziet het venster er hetzelfde uit, maar een conventionele boor zal zo’n plaat niet nemen en het zal niet werken om toegang te krijgen tot de as van het handvat.

3. Extra sloten zijn aangebracht op het raamkozijn op de hoeken van de vleugel. Ze voorkomen dat het raam opengaat, zelfs als het hoofdmechanisme open is.

Een andere manier om een ​​raamvleugel te openen, die door een inbreker kan worden gebruikt, is door het raam open te breken met een koevoet, koevoet of spijkerduwer.

In dit geval zal het niet mogelijk zijn om de inbraakwerendheid van het raam te verhogen door extra apparaten en mechanismen te installeren. U moet er van tevoren voor zorgen.

Verkopers van kunststof ramen vestigen de aandacht van de koper op het aantal profielkamers en de warmtebesparende eigenschappen ervan. De sterkte van het profiel en daarmee de inbraakwerendheid van het raam is hier echter niet van afhankelijk.

Er zijn twee klassen PVC-profielen. Het grootste verschil is de wanddikte. Zij is het die de sterkte van het eindproduct bepaalt. De relevante eisen worden gereguleerd door de Europese norm EN 12608 SR.

De dikte van de buitenmuren voor een profiel van klasse A moet 3 mm zijn, voor klasse B – 2,5 mm. Voor binnenwanden – respectievelijk 2,5 mm en 2 mm. Het verschil van 0,5 mm is op het eerste gezicht niet erg indrukwekkend. Een toename van de wanddikte van 2 naar 2,5 mm is echter een toename van 25%, wat de sterkte aanzienlijk beïnvloedt.
Opgemerkt moet worden dat de metalen elementen die in het PVC-profiel zijn geïntegreerd, de stijfheid van het frame als geheel verbeteren, maar weinig doen om te voorkomen dat het raam met een koevoet breekt.

Een PVC-profiel van klasse A heeft de voorkeur voor de productie van ramen, het is veel moeilijker te vervormen. Zelfs het eenvoudig samenknijpen van de raamvleugel om de borgpennen van de sluitplaat los te maken, kan een overweldigende taak zijn voor een inbreker.

Opgemerkt moet worden dat metalen elementen die in het PVC-profiel zijn geïntegreerd de algehele stijfheid van het frame verbeteren, maar weinig doen om te voorkomen dat het raam breekt met een koevoet.

PVC-profiel Bij voorkeur voor de productie van ramen, het is veel moeilijker te vervormen. Zelfs het simpelweg inknijpen van een vleugel om de borgpennen van de sluiter los te maken, kan overweldigend zijn voor een inbreker.


 

Ramen en deuren kopen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/