Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Vier tips om zo min mogelijk geld aan jouw auto uit te geven

Hou jij aan het einde van de maand niet al te veel geld over? En wil je daar graag op korte termijn iets aan gaan doen? Dan is het interessant om kritisch naar jouw autokosten te kijken. Je kunt wellicht direct jouw auto verkopen, maar dat is vaak niet de beste keuze. Nee, het is vele malen verstandiger om iets aan de autokosten te doen.

Kijk kritisch naar de autoverzekering

Allereerst is het advies om kritisch naar de autoverzekering te kijken. Wat betaal je op dit moment voor jouw autoverzekering? En van welke dekking geniet je daarbij? Mogelijk kun je voor een minder uitgebreide dekking kiezen, waardoor de kosten voor de verzekering (flink) dalen. Het is echter ook mogelijk om over te stappen naar een andere maatschappij; op die manier kun je ook maandelijks het nodige geld besparen.

Probeer zo zuinig mogelijk te rijden

De brandstofprijzen zijn op dit moment historisch hoog. Aangezien de prijzen ongekend hoog zijn, is het zaak om zo min mogelijk brandstof te verbruiken. Hoe je dat doet? Pak de auto niet voor kleine stukjes en probeer de auto zoveel mogelijk uit te laten rollen. Schakel tevens zo snel mogelijk door naar een hogere versnelling.

Zorg dat je zuinig op jouw auto bent

Tevens is het advies om zuinig op jouw auto te zijn. Rijd de motor eerst goed warm, voordat je veel gas gaat geven. Pas tevens op tijdens het parkeren, het achteruitrijden en bij andere bijzondere manoeuvres. Tijdens dergelijke manoeuvres is de kans op een ongeluk relatief groot; door voorzichtig te rijden, voorkom je schade aan jouw auto.

Verkoop jouw auto

Heb je in principe géén auto meer nodig? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw auto te verkopen. Daarmee bespaar je veel op de kosten, terwijl je ook nog een leuk bedrag voor jouw auto ontvangt. Logischerwijs wil je wel een zo’n hoog mogelijk bedrag voor jouw auto krijgen. Dat is mogelijk als je jouw auto via Ikwilvanmijnautoaf.be of AutoScout24 verkoopt. Daarbij geniet je ook nog eens van een snelle afhandeling, veel gemak en een veilige/snelle betaling.