Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van het importeren van een Duitse auto

Duitsland is één van de grootste autolanden ter wereld, als thuisland van veel van de grootste merken in de autobranche. Duitse auto’s worden overal ter wereld verkocht, maar toch kiest men er soms voor om een auto in Duitsland zelf te kopen, in plaats van bij hun lokale dealer. Waarom is dit zo voordelig? In dit blog leggen we dat uit.

Kosten auto importeren

De verschillende prijzen van een auto in verschillende landen heeft voornamelijk te maken met het vraag en aanbod. De nieuwprijs verschilt misschien niet extreem veel (zeker als je je bedenkt dat voor een nieuwe auto je een tweede keer BTW moet betalen als je hem naar Nederland importeert). Maar de prijs van auto’s die zijn gebruikt kan natuurlijk enorm fluctueren, omdat die vooral ook bepaald wordt door de eigenaren of dealers zelf.  In Duitsland is er een heel groot aanbod aan tweedehands auto’s, die nog niet heel lang zijn gebruikt. Deze ‘jong’ gebruikte voertuigen zijn vaak nog in zo goed als nieuwe staat, maar zijn dus een heel stuk goedkoper dan dezelfde auto’s in Nederland.

Voor een auto die minstens 6.000 km op zijn teller heeft en minstens 6 maanden oud is, hoef je in Nederland geen BTW te betalen. Daarnaast bespaar je op deze auto’s veel qua BPM (Belasting Personenauto’s en Motorvoertuigen). Wat je bespaart zit ‘m dus vooral in de aankoop van een tweedehands auto en de lagere BPM-belasting hiervoor. Je BPM berekenen is ook iets belangrijks om goed te doen.

Een auto laten importeren

Een auto importeren uit Duitsland is best een karwei, en er komt veel bij kijken. De auto kun je het beste eerst in Duitsland laten keuren, zodat je zeker bent van je zaak. Daarna moet deze worden vervoerd naar Nederland, of je kunt hem zelf naar Nederland rijden met een tijdelijk kenteken. Pas als hij in Nederland door de RDW is gekeurd, krijgt de auto een Nederlands kenteken.

Er zijn services die je goed kunnen helpen om alle stappen van het importeren van een auto zo voordelig mogelijk te doen. Het kan ook voor een goedkope prijs voor je worden gedaan. De extra kosten van een auto importeren worden zo geminimaliseerd, waardoor je enorm voordelig uit zal zijn ten opzichte van de aankoop van een nieuwe auto in Nederland. Zeker een aanrader dus!