Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Vijf modellen: de beste elektrische fietsen van Nederland

Elektrische fietsen zijn vandaag de dag niet meer weg te slaan. Niet alleen de oudere generatie maakt handig gebruik van deze nieuwe uitvinding. Iedereen springt tegenwoordig op een e-bike en waarom ook niet?

De vraag is niet meer of je een elektrische fiets moet nemen; het dilemma is welk model het beste past bij jouw wensen. Er zijn inmiddels talloze modellen op de markt met ieder hun voor- en nadelen. -> Elektrische bikes vind je natuurlijk bij FastFurious

De volgende vijf modellen zijn geliefd in Nederland en voeren bovendien in de tests keer op keer de lijsten aan.

Amslod Hilston S (vanaf 1995 euro)

De Amslod Hilston S is een praktische allrounder, voorzien van een Bafang Ma Drive middenmotor met een 80 Nm koppel. Er zijn vijf verschillende versnellingen waardoor het geen enkel probleem is om een heuvel op of af te gaan.

Voorzien van een 630 Wh boven het achterwiel kun je zo’n 150 kilometer vooruit voordat het tijd wordt om de batterij op te laden.

Batavus Stream (vanaf 2599 euro)

Als veiligheid voorop staat, dan is de Batavus Stream een topper. De Consumentenbond heeft niet voor niets deze fiets tot drie maal gekozen als beste e-bike. De uitstekende remmen en de koplamp worden gevoerd als de grootste voordelen, maar ook andere punten is het een heerlijke fiets.

Met een Yahama middenmotor met een 80 Nm koppel en een 497 Wh accu kun je een afstand van 135 kilometer leggen voordat het tijd wordt voor een stop. De fiets is voorzien van een krachtsensor, een snelheidsnesor en zeven versnellingen. Tip: Elektrische damesfietsen natuurlijk goedkoper bij FNF

Sparta M7S (vanaf 2699 euro)

De Sparta M7S is een uitstekende keuze wanneer een lichte fiets het best aan jouw eisen voldoet. Voorzien van een Shimano Steps middenmotor maakt deze e-bike nauwelijks geluid. Ook is het schakelen tussen de zeven versnellingen.

Eén van de grootste pluspunten van de Sparta M7S is hoe de fiets rijdt. Afgezien van de ietwat krappe instap is het maken van een fietstocht zeer comfortabel. De 500 Wh accu maakt het mogelijk om 100 tot 150 kilometer af te leggen.

Qwic Premium N7.1 (vanaf 1999 euro)

De Qwic Premium N7.1 is nog een mooie e-bike die je zou kunnen overwegen. Het is een stabiele fiets mert drie rijmodussen. Per rijmodus kun je maar liefst acht ondersteuningsstanden kiezen om lekker op pad te gaan.  Je kunt kiezen tussen een 375 Wh, 470vWh en 615 Wh accu

De Qwic Premium N7.1 is een mooi alternatief voor de bovenstaande e-bikes. Wat deze elektrische fiets onderscheidt van andere fietsen zijn de drie rijmodussen (375 Wh, 470 Wh en 615 Wh) welke per modus zijn voorzien van acht versnellingen.

De motor zit in het voorwiel en biedt een krachtige ondersteuning voor de voetpedalen. De fiets legt tussen de 55 en 100 km af, afhankelijk van de rijmodus, voordat het tijd is om de batterij te laden.

Flyer T5.1 e-bike (vanaf 2799 euro)

Met een Flyer T5.1 e-bike vlieg je binnen no-time over het fietspad. Deze elektrische fiets is geschikt voor zowel korte als lange afstanden. De 36V Panasonic middenmotor en Shimano Nexus versnellingsbak met acht versnellingen bieden een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur.

Het is tevens een lichte fiets met een gewicht van “slechts” 25 kg. De e-bike is voorzien van een 432 Wh accu.