Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Mijn ervaringen met een BMW 1 Serie 116d importeren uit Duitsland

Beste lezers, zoals jullie al weten ben ik op zoek naar een vervanging voor mijn al twintig jaar oude BMW. Al zit ik tegelijkertijd enigszins krap bij kas. Heb dus niet veel budget voor handen om grote uitgave te doen. Ik zat rond te kijken op het web en een nieuwe of zelfs tweedehands gedegen BMW kopen in Nederland zal al flink in de papieren lopen. Toen dacht ik bij mezelf is het niet beter om over de grens te kijken?

Een collega van mij die heeft goede ervaringen met het importeren uit Duitsland. Dat was dus mijn eerste stop, Mobile.de, om te zoeken naar goede advertenties. Ik vond al snel een goede vangst, een BMW 1 Serie 116d.

Maar toen begon ik toch bij mezelf na te denken heb ik hier wel zin in om deze auto helemaal zelf te gaan importeren. Ik spreek steenkolen Duits, ik woon niet dichtbij de grens, en ik heb geen kaas gegeten van BPM en andere invoer dingen. Toen zei me collega, je kan het ook laten uitbesteden aan een import bedrijf. Ik las hier alles over een nieuwe of tweedehands auto kopen in Duitsland. Zo leerde ik dat bij een gespecialiseerd bedrijf de auto al in 1 dag door de import keuring komt. Ook voorzien ze van de laagst mogelijke BPM berekening met zelfs een acceptatie garantie. Dat klinkt gelijk al een stuk makkelijker. Ik ging dus maar even informeren. Wat blijkt? Zelfs met de fee van de importeur is het nog steeds een koopje om mijn gewenste BMW 1 serie naar Nederland te halen. Een no brainer dus. Ik ben overgegaan tot daadwerkelijke import.

Nu weken later rijd ik rond in mijn luxe uitgevoerde BMW en mijn portemonnee is er ook ongehavend uitgekomen. Het beste van beide werelden dus dat auto import uit Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Jaguar I-PACE

Beveiligingsdeuren en hun vooruitstrevende werksystemen

Een occasion kopen in Enschede