Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Een Auto verkopen? Veil hem!

✅ Wilt u graag uw auto verkopen? Lees dit artikel dan eens door want wij geven zeer bruikbare tips over het onderwerp auto verkopen.

 

⭐ Een paar redenen om een auto te verkopen…

De redenen waarom iemand een auto wilt verkopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Een kindje op komst kan de situatie veranderen waardoor de sportwagen eruit moet, en er een break voor terug moet komen. Een break biedt immers meer ruimte dan een sportwagen. Ook kan een nieuwe job de situatie doen veranderen. Wanneer u verder van huis moet en langer in de auto moet zitten, dan is een kleine stadsauto wellicht een minder goede keuze, en kiest u liever een luxere wagen. Ook kan het zijn dat uw werkgever u een leaseauto geeft zodat u uw eigen auto kunt verkopen omdat deze overbodig is geworden.

 

⭐ Verkopen kan op meerdere manieren

Er zijn verschillende manieren om van uw auto af te geraken. Zo kunt u de auto verkopen aan een particuliere koper via een zoekertje op een 2dehands website, de auto inruilen bij een garagist mits u ook een andere daarvoor terugkoopt met bijbetaling, of uw auto aanmeldt bij een autoveiling. Vroeger waren auto opkopers ook in trek, maar met de komst van de veiling is dat veranderd. Waarom leggen wij u zo direct uit.

 

⭐ Het inruilen van uw wagen

Wanneer u van auto wilt wisselen, dan kunt u besluiten de auto in te ruilen bij dealer of garagist. De nieuwe auto is in 9 van de 10 gevallen duurder en moet u bijbetalen. De dealer of garagist koopt uw oude auto over tegen handelstarieven.

Inruilen wordt vaak gekozen als optie door mensen die geen seconde zonder auto kunnen. Mensen die afhankelijk zijn van dit vervoersmiddel. Bij inruil rijd je in feite naar de garagist en ruil je de wagen om voor een nieuwe.

Inruilen is vaak wel een dure optie want de garagist geeft je niet het hoogste bedrag.

 

⭐ Auto verkopen via zoekertje

Heb je niet direct een vervangende auto nodig, en in feite voldoende tijd om een auto te verkopen, dan kun je het proberen via een zoekertje. Zoekertjes kosten in veel gevallen wel geld wanneer je resultaat wilt zien van je advertentie. Er worden namelijk dagelijks veel nieuwe zoekertjes geplaatst waardoor uw auto snel onderaan komt te staan. Een oplossing om hem bovenaan te krijgen en daar te houden kost geld.

Met zoekertjes bereik je particulieren en handelaren. Particulieren kopen de auto voor zichzelf en zijn vrij kritisch en komen niet altijd op de gemaakte afspraak. Ze letten dus op ieder krasje, deukje, en gebruikerssporen. Ook de onderhoudsgeschiedenis vinden ze belangrijk en het is zeer gebruikelijk dat er een proefrit gemaakt wordt.

Handelaren zijn daarentegen een stuk makkelijker maar geven een stuk minder terug voor uw auto. U krijgt dus een lagere prijs maar kunt de auto wel snel verkopen.

 

⭐ Een auto via de autoveiling verkopen

Een auto verkopen via de autoveiling wordt steeds populairder. Auto inkopers waren vroeger populair omdat je ze kon opbellen, en ze langskomen om je auto tegen een acceptabel bod op te halen, ook al was deze stuk. Het grote voordeel van de autoveiling, en het nadeel van de auto inkoper, is dat de autoveiling een zeer groot netwerk heeft aan auto inkopers welke niet alleen opererende personen zijn maar garagisten en dealers. Doordat er meer potentiële kopers zijn zal alleen de hoogste bieder kans maken om de auto te kopen. Bij een autoveiling ben je niet verplicht om je auto te verkopen. U verkoopt deze namelijk alleen wanneer u ook akkoord gaat met het bod. Gaat u akkoord, dan maak u samen met de hoogste bieder een afspraak om de wagen op te laten halen. Deze manier is snel en zeer effectief. U krijgt dus een veel betere prijs terug voor de wagen, en hij wordt binnen enkele dagen al opgehaald.

 

Auto verkopen via Autoverkopen24.be

✅ In 1 dag een auto verkopen via Autoverkopen24 in Belgie is binnen 5 minuten geregeld. Probeer de autoveiling maar eens uit. Ze is gratis en vrijblijvend dus u heeft niets te verliezen. ✅De meeste ophalingen vinden binnen 24 uur plaats!