Carlinks
Image default
Sport

Leuke surfsporten voor op het water? Lees hier een aantal tips!

In de zomer is het vaak heerlijk weer om naar het strand te gaan. Lekker op een bedje of je handdoekje in de zon liggen. Is dit niet actief genoeg voor jou? Dan kan het beoefenen van watersport een goede optie voor je zijn. Er zijn een hoop leuke activiteiten die je kunt ondernemen op het water. Benieuwd naar deze surfsporten? Wij vertellen je er meer over! 

Windsurfen

Windsurfen doe je op een windsurf board. Dit is een surfplank waarop een mast en zeil is gemonteerd. Door middel van een giek kan het zeil worden bediend. Achterop de plank is een vin gevestigd, hiermee kan je de koers stabiliseren. Er zijn speciale planken voor beginners. Die zorgen ervoor dat je niet zo snel afdrijft. Er worden veel lessen gegeven om te leren windsurfen, dus ook als beginner kun je lekker aan de slag. Windsurfen is een leuke sport die goed beoefend kan worden in Nederland. Er staat hier vaak genoeg wind om te kunnen windsurfen. En staat er geen wind? Dan is de volgende optie wellicht wat voor je! 

Suppen

SUP staat voor Stand Up Paddling. Deze watersport wordt steeds populairder. En dat is ook niet zo gek. Suppen is erg rustgevend en ontspannend. Suppen is een soort surfen waarbij je op een surfboard staat en je je voortbeweegt met een paddle. Om te suppen heb je geen wind nodig. Daarnaast kun je op allerlei plekken suppen. Denk aan grachten, meren, haven enzovoorts. Ook op een rustige zee is het mogelijk om te suppen! 

Wing surfen

Wing surfen is de nieuwste watersport van dit moment. Deze watersport is overgewaaid uit Hawaii en wordt in Nederland steeds meer uitgeoefend. Het is eigenlijk een combinatie van golfsurfen, kitesurfen en windsurfen. Het lijkt het meest op laatstgenoemde. Het verschil? Wing surfen is een stuk gemakkelijker! Ideaal voor beginners dus. De watersport bestaat ook uit slechts twee onderdelen. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag. Een geschikte sport voor de vakantie dus. 

 

En, stond er iets voor je tussen? Een fijne zomer gewenst en wie weet beoefen je deze zomer wel 1 van deze sporten! 

 

Gerelateerde artikelen

Jeugdtrainer voetbal

3 redenen waarom we medailles en sportbekers uitreiken