Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Mijn autosleutel is kapot gegaan. Wat nu?

Mijn autosleutel is kapot gegaan. Wat nu?

Oh nee! Je grijpt naar je autosleutel en plots voel je hem breken in je hand. U wilde net vertrekken voor een belangrijke vergadering en nu is uw sleutel kapot. U weet dat u hem moet laten maken, maar waar begint u? Geen zorgen, een nieuwe autosleutel kopen is niet zo erg als u denkt. Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om uw sleutel te laten vervangen en zo snel mogelijk weer op weg te gaan. Of je hem nu moet vervangen door een gloednieuwe sleutel of een slotenmaker een kopie moet laten maken, wij begeleiden je door het proces en helpen je terug naar je bestemming. Dus blijf lezen en u heeft uw autosleutels dankzij Ster Autosleutels in een mum van tijd weer in orde.

Diagnose van het probleem

De eerste stap bij het vervangen van uw autosleutel is het identificeren van het probleem. Er zijn een paar redenen waarom uw sleutel kan zijn afgebroken.

– Als de sleutel verbogen is of een barst vertoont, past hij misschien niet goed in het contact. Dit is vooral belangrijk als het een afstandsbediening is. Als hij niet goed in het contact past, kan hij uw auto niet starten.

– Als er chips of deuken in de sleutel zitten, kan dit wijzen op een gebroken of verbogen spiebaan. Het sleutelgat is de weg die de sleutel aflegt om in het contact te komen en uw auto te starten. Als het sleutelgat gebroken is, past de sleutel niet in het contact.

– Als er roest op de sleutel zit, kan dat een teken zijn van een kapotte sleuteltuimelaar. De tuimelaar draait om als u de sleutel omdraait. Als de roest op de onderste helft van de sleutel zit, is het waarschijnlijk de tuimelaar.

De juiste vervangende sleutel vinden

Wanneer uw autosleutel breekt, is het belangrijk de juiste vervanger te vinden. Het is niet zomaar een oude sleutel vinden en er het beste van hopen. U wilt een sleutel vinden die met uw auto werkt. Dit geldt vooral als het een sleutel op afstand is. Als de vervangende sleutel niet bij uw auto past, werkt de afstandsbediening niet. Als u uw auto gaat starten met een nieuwe sleutel, maar de afstandsbediening werkt niet, moet u misschien uw auto laten wegslepen. Ouch. Vermijd deze hoofdpijn door het vinden van de juiste vervangende sleutel. Er zijn een paar dingen te overwegen bij het vinden van de juiste vervangende sleutel. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het vervangen van uw autosleutel.

– Merk en model van uw auto – Het eerste wat u wilt doen bij het vinden van een nieuwe sleutel is ervoor zorgen dat het past uw auto. Als u een oude auto heeft, kunt u moeite hebben met het vinden van een vervangende sleutel. Gelukkig gebruiken de meeste nieuwere auto’s een gestandaardiseerde sleutel. Als je een nieuwere auto hebt, zou je een vervangende sleutel moeten kunnen vinden bij een plaatselijke slotenmaker of zelfs online. Wees je ervan bewust dat je de sleutel misschien speciaal moet bestellen als je een heel oude of ongewone auto hebt.

– Type sleutel – Bij het vervangen van uw sleutel gaat het niet alleen om het vinden van een sleutel die in uw auto past. U wilt er ook voor zorgen dat u een sleuteltype krijgt dat het meest geschikt is voor uw situatie. Hier zijn enkele verschillende sleuteltypes die u kunt overwegen.

– Handmatig – Handmatige sleutels zijn vrij gebruikelijk. Als je een oude auto hebt, is het mogelijk dat je een handmatige sleutel hebt. Deze sleutels zijn gemakkelijk te vervangen en kunnen meestal bij een plaatselijke slotenmaker worden gemaakt.

– Afstandsbediening – Als je een afstandsbediening hebt, moet je extra voorzichtig zijn bij het vervangen ervan. Het verkeerd vervangen van een afstandsbediening kan ertoe leiden dat de afstandsbediening niet meer werkt. Als je een afstandsbediening hebt en deze breekt, kun je hem het beste naar een slotenmaker brengen om een nieuwe te laten maken. Zij kunnen hem correct voor uw auto programmeren.

– Transponder – Deze sleutels worden gebruikt om nieuwere auto’s te ontgrendelen en te starten. Als uw auto wat ouder is en een transpondersleutel heeft, wilt u een vervangende sleutel van hetzelfde type.

Maak een kopie van uw bestaande sleutel

Als uw sleutel breekt en u hebt geen reserve, kunt u overwegen een kopie te maken. Een autosleutel bijmaken is vaak het eerste wat men doet om er altijd een achter de hand te houden. Sommige nieuwere auto’s hebben mooie sleutels waarmee u geen kopie kunt maken, maar bij de meeste oudere auto’s kunt u een kopie van de sleutel maken. Als u niet de hele sleutel wilt vervangen, is het maken van een kopie een goede manier om u te redden totdat u een vervangende sleutel kunt krijgen. U kunt meestal een slotenmaker vinden die een kopie voor u kan maken. Wees je ervan bewust dat sommige slotenmakers vereisen dat je hen de gebroken sleutel brengt, zodat ze die kunnen gebruiken om de kopie te maken. Houd er rekening mee dat een kopie van uw sleutel niet zo lang meegaat als een nieuwe sleutel. Als u vaak een kopie moet maken, kunt u overwegen een nieuwe sleutel te kopen.

Koop een nieuwe sleutel

Als uw sleutel breekt en niet meer gemaakt kan worden, zult u een nieuwe willen kopen. Als u een verzekering hebt, kunt u een nieuwe sleutel op uw polis laten bijschrijven. Dit kan een tijdje duren, dus misschien wilt u meteen een nieuwe sleutel kopen als u hem meteen nodig hebt. Het kopen van een nieuwe sleutel kan duur zijn, maar het is een noodzakelijke uitgave als je geen andere keuze hebt. Voordat je een nieuwe sleutel gaat kopen, wil je er zeker van zijn dat je de juiste krijgt. U wilt het type sleutel dat u wilt kiezen voordat u gaat naar een nieuwe sleutel te kopen. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat u de juiste sleutel, zodat u niet hoeft terug te gaan en een andere te krijgen. Hier zijn een paar soorten sleutels die u kunt overwegen.

– Handbediend – Als je een oude auto hebt, heb je waarschijnlijk een handbediende sleutel. Deze sleutels zijn gemakkelijk te breken, maar ook gemakkelijk te vervangen.

– Afstandsbediening – Als u een nieuwere auto hebt, hebt u misschien een sleutel op afstand. Als u een sleutel op afstand hebt, wilt u ervoor zorgen dat u de juiste krijgt. Er zijn verschillende soorten sleutels op afstand, dus zorg ervoor dat u de juiste krijgt.

– Transponder – Als u een nieuwere auto hebt, is de kans groot dat deze een transpondersleutel heeft. Transponder sleutels zijn gemakkelijk te breken, maar ze zijn ook gemakkelijk te vervangen.

Laat een slotenmaker een kopie maken

Als uw sleutel breekt en hij kan niet worden gerepareerd, kunt u een slotenmaker een kopie laten maken. Als je een oudere auto hebt en een nieuwere sleutel, heb je misschien pech. Als u bijvoorbeeld een Volkswagen Bug uit de jaren zestig heeft, heeft deze waarschijnlijk geen gestandaardiseerde sleutel. Als uw Volkswagen sleutel breekt, kunt u misschien geen vervangende sleutel krijgen. Veel slotenmakers kunnen een kopie maken, maar geen vervangende sleutel. Als een slotenmaker je vertelt dat ze geen kopie kunnen maken, kun je ze vragen de sleutel af te breken en de tanden te verwijderen, zodat je geen gebroken sleutel op zak hebt.

Programmeer uw sleutel

Als je een nieuwe sleutel hebt, wil je ervoor zorgen dat hij geprogrammeerd is om je auto te starten. Als u een sleutel met afstandsbediening hebt gekocht, is die waarschijnlijk al geprogrammeerd om uw auto te starten. Als u een handmatige sleutel hebt gekocht, moet u deze programmeren om uw auto te starten. U kunt meestal zelf een nieuwe sleutel programmeren. Hier lees je hoe je een nieuwe sleutel programmeert. Start je auto met de oude sleutel. Zorg ervoor dat je je auto start met de oude sleutel. Start je auto en laat hem een paar seconden draaien. Als uw auto oud is, kan het een paar seconden duren om op te warmen. Sommige oude auto’s doen er langer over dan andere.

Overweeg sleutelloze toegang

Als uw sleutel breekt, kunt u overwegen een systeem voor sleutelloze toegang aan te schaffen. Als u een oudere auto hebt, kunt u misschien geen sleutel op afstand krijgen. Maar u kunt misschien wel een sleutelloze toegangssysteem krijgen. Keyless entry systemen zijn geweldig omdat ze geen afstandsbediening nodig hebben. Je hoeft alleen maar de sleutel bij je te hebben om in de auto te komen. Er zijn een paar verschillende keyless entry systemen op de markt, dus je wilt ervoor zorgen dat u de juiste is voor uw auto. Voordat u een keyless entry-systeem koopt, wilt u ervoor zorgen dat het compatibel is met uw auto.

Ken uw opties voor verzekering en garantie

Als uw autosleutel is gebroken en moet worden vervangen, kan dit worden gedekt door uw verzekering. De meeste autoverzekeringen omvatten een basisdekking voor het vervangen van sleutels. U zult waarschijnlijk bij uw verzekeringsmaatschappij willen nagaan of u gedekt bent.