Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten bij het aansluiten van een autoverzekering?

Heb je een nieuwe auto aangeschaft en ben je op zoek naar een autoverzekering? Of je nu een gloednieuwe auto aanschaft of een tweedehands exemplaar, iedereen die met de auto de openbare weg op gaat is verplicht om een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als je je voor het eerst aan het oriënteren bent in de wereld van autoverzekering kan het je misschien duizelen hoeveel verschillende mogelijkheden en aanbieders er wel niet zijn. Dan is het een goede optie om online een simulatie autoverzekering doen. Dit is geheel vrijblijvend en gratis. En op die manier ontdek je binnen een mum van tijd wie jou de goedkoopste én uiteraard beste verzekering kan bieden.

Voor wie en wat moet je jouw autoverzekering afsluiten?

De wettelijke verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel BA autoverzekering genoemd, dekt lichamelijke en materiële schade die je met jouw auto aan derden toebrengt. Hiernaast kun je er voor kiezen om een uitgebreidere verzekeringsformule te kiezen, welke meerdere dekkingen bevatten. Voorbeelden hiervan zijn de mini-omnium en full-omnium formules. Naast dat de eigenaar van de auto een autoverzekering afsluit, is het ook van belang dat als jij jouw auto aan een ander toevertrouwt, zoals bijvoorbeeld een partner die ook regelmatig in de auto rijdt, ook een autoverzekering in eigen naam zal afsluiten. Heb je al een autoverzekering maar wil je deze uitbreiden of jou huidige autoverzekering vergelijken? Ook dan kun je eenvoudig online de prijzen van meerdere verzekeraars vergelijken en zo zelf ontdekken welke de beste én goedkoopste autoverzekering aanbiedt.

Wat dekt een standaard autoverzekering?

Er zijn drie autoverzekeringen die je standaard kunt afsluiten. Verder biedt iedere autoverzekeraar wel weer verschillende formules aan binnen de autoverzekering. Deze standaard verzekeringen zijn de al eerder genoemde BA autoverzekering: die lichamelijke en materiële schade dekt die je met jouw auto aan derden toebrengt. De mini-omnium, welke schade dekt door brand, glasbreuk, natuurkrachten, (poging tot) diefstal en aanrijding met dieren. En de full-omnium, deze dekt dezelfde schade als de mini-omnium, maar dekt daarnaast ook de eigen schade. Afhankelijk van de verzekeraar kan je aa nog diverse dekkingen en aanvullende verzekeringen toevoegen om jouw auto zo het beste te beschermen.

Is jouw autoverzekering geldig in elk land?

Bij de afsluiting van jouw autoverzekering, ontvang je van elke verzekeraar een groene kaart als bewijs voor het afsluiten. Hier staan alle landen op vermeld waar de autoverzekering geldig is. 

Waar kan je een autoverzekeringen afsluiten?

Om je autoverzekering af te sluiten kun je bij verschillende partijen terecht. Kies bijvoorbeeld voor een van de vele verzekeringsmaatschappijen of verzekeringsagenten, welke meer als tussenpersoon dient. Je kunt ook kiezen voor makelaars. Het voordeel van een makelaar is dat deze niet gebonden is aan een bepaalde verzekeringsmaatschappij en je dus producten van verschillende verzekeraars kan aanbieden.

Hoe vind je de beste autoverzekering?

Wat voor jou de beste autoverzekering is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Denk daarbij aan je leeftijd, type auto, schade verleden en rijervaring. Maar ook jouw persoonlijke voorkeuren; ben je juist opzoek naar de goedkoopste autoverzekering of wil je juist een autoverzekering met complete dekking en nul eigen risico. Heb je op een rijtje wat je allemaal gedekt wil hebben? Maak dan snel een vergelijking en zie in één oogopslag welke de beste én goedkoopste autoverzekering die bij jouw past!