Carlinks
Image default
Electronica en Computers

Verschillende beveiligingscamera systemen

Beveiligingscamerasystemen spelen een belangrijke rol in vele aspecten van het leven. Bedrijven hebben te maken met inventarisverlies door diefstal of winkeldiefstal. Ook land- en huiseigenaren hebben vaak te maken met diefstal. Hoewel ze allemaal hun best doen om deze criminele activiteit in te dammen, zijn ze vaak niet succesvol in hun pogingen. Beveiligingscamerasystemen bieden een grote hulp bij het voorkomen van een aantal onwettige handelingen en hebben bijgedragen tot het herdefiniëren van niet alleen de veiligheid thuis, maar ook de veiligheid in bedrijven en op werkplekken. Beveiligingscamera’s met een breed scala aan functies en opties zijn tegenwoordig op de markt verkrijgbaar en kunnen op verschillende locaties en in verschillende gebieden voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. De ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de bewakingssystemen industrie in de afgelopen tijd hebben gediend om de veiligheid management capaciteit te verhogen een inkeping hoger. Deze ontwikkelingen zijn ook instrumenteel geweest in de versterking van de controle en handhaving van de wet en het inperken van daden van criminaliteit.

Wat de beveiligingscamerasystemen betreft, zijn er in principe twee soorten: Closed Circuit Television (CCTV) en Network Video Recorder (NVR). Het eerste type is het videobewakingscamerasysteem dat het meest wordt gebruikt door de meeste mensen. Deze systemen, die gebruik maken van analoge kabels en D1-opname, zijn verbonden met DVR-apparaten voor het opnemen van video’s. Zij zijn zeer kosteneffectief. Anderzijds is de videokwaliteit van systemen die NVR-camera’s gebruiken veel hoger en produceren zij betere beelden (resolutie 1080p) in vergelijking met die welke door CCTV-camera’s worden gegenereerd. De Network Video Recorders maken gebruik van Ethernet-kabels die tot 2.000 beelden per seconde kunnen opnemen. Bovendien is het mogelijk om NVR camerasystemen aan te sluiten op een netwerk, router, personal computer of switch.

Als u van plan bent een bewakingscamerasysteem aan te schaffen, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. De belangrijkste factor is de TV-lijnen in het beeld dat door de bewakingscamera wordt geproduceerd. Dit geeft u een idee van de beeldresolutie. Hoe meer TV-lijnen de camera heeft, hoe beter de resolutie. Terwijl de resolutie van een standaardcamera ongeveer 350 tot 380 lijnen bedraagt, zullen de betere camera’s 400 tot 500 lijnen hebben.

Een ander aspect waar u rekening mee moet houden, is de beeldsensor. Dit apparaat zet optische beelden om in elektrische signalen. Veel beveiligingscamera’s maken gebruik van CCD-beeldsensoren (charge coupled device). De meeste klanten zoeken camera’s die in staat zijn analoge video’s om te zetten in digitale informatie voor video’s van betere kwaliteit.

Beveiligingscamera’s zijn van het grootste belang bij het voorkomen van diefstal en andere illegale activiteiten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom camerasystemen worden geïnstalleerd. Zij beteugelen overvallers, criminelen en kruimeldieven. Beveiligingscamera’s worden geïnstalleerd op specifieke punten rond flatgebouwen, bungalows, herenhuizen, scholen, winkelcentra, kantoren, en diverse andere particuliere en openbare plaatsen. Grote bedrijven hebben medewerkers in dienst die de beelden van de bewakingscamera’s controleren en verslag uitbrengen als zij criminele activiteiten ontdekken.

De nieuwe generatie camerasystemen en de uitgebreide centrale commandosystemen die voor bewakingsdoeleinden worden gebruikt, hebben de mogelijkheid om audio-opnamen te maken. De camerasystemen slaan zelf de audio-opnamen op en kunnen als bewijs dienen bij de bestrijding van rechtszaken, zoals een geval van intimidatie. Video-opnamen van werknemers die zich bezighouden met het stelen van inventaris of andere criminele activiteiten kunnen in de rechtszaal als bewijs worden gepresenteerd als zij hun aanklacht ontkennen of een tegenproces aanspannen.

Beveiligingscamerasystemen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en bieden huiseigenaren en bedrijven verschillende voordelen. De installatie van IT- en datatoezichtsystemen helpt bij het verlagen van verzekeringspremies, het beheren van de veiligheid op luchthavens en in grote winkelcentra en het verbeteren van de veiligheid van uw huis. Beveiligingssystemen kunnen zowel buiten als binnen de gebouwen worden gebruikt. Er zijn systemen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in woningen en door bedrijven. Daarom moet u er zeker van zijn dat u het systeem koopt dat het meest geschikt is voor uw behoeften.

https://www.securitythuis.nl/