Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Motorjassen: leer versus stof

Beschermende kleding is het enige dat een motorrijder kan beschermen tegen ernstig letsel als hij betrokken raakt bij een aanrijding met een ander voertuig of als hij valt. Een motorjas kan bijvoorbeeld je bovenlichaam beschermen. Ze zijn goed en zorgvuldig gemaakt om jezelf onderweg te beschermen. Er zijn niet alleen jassen voor heren, maar er zijn ook jassen voor dames die graag motorrijden. Een leren motorjas is vaak een ideaal alternatief voor de rijder die een sportief imago wil uitstralen. Aan de andere kant is de motorjas van stof ook een goede optie voor de toerrijder die door weer en wind naar het werk moet pendelen.

Motorjassen van stof

Leer is een van de materialen die worden gebruikt om motorjassen te maken. Een van de bekendste leveranciers van motorjassen is Goedhart Motoren. Toch is leer niet zo comfortabel of gebruiksvriendelijk als stof, dat zowel comfort als gebruiksgemak biedt. Het dragen van stof wordt  aanbevolen voor het woon- werkverkeer. Daarnaast zijn veel motorjassen van stof ontworpen om over gewone kleding te worden gedragen. Het elimineert de noodzaak om je hele outfit te veranderen. Motorjassen van stof zijn weerbestendig en kunnen zonder meer het hele jaar door gedragen worden. Een groot aantal van de jassen is daarnaast ook uitgerust met een thermische voering die in de zomer kan worden verwijderd.

Motorjassen van leer

Daarentegen biedt de leren motorjas een aanzienlijk betere bescherming tegen slijtage. Dit komt door uiteraard het sterke karakter van het leer. Als je de beste bescherming wilt tijdens het motorrijden, is leer de beste optie. Met de juiste maat en pasvorm zit leer als een tweede huid op je lichaam. Dit vermindert de kans op scheuren bij een ongeval enorm. Doordat leer ze strak op je huid zit, zal een leren motorjas door zijn inherente hardheid in eerste instantie niet helemaal lekker zitten. Het leer vormt zich echter na verloop van tijd naar het lichaam van de drager, waardoor de jas steeds prettiger wordt om te dragen. Naast de enorme bescherming dat leer te bieden heeft, zijn leren motorjassen vooral erg stoer en sportief. Het is dus niet alleen de beste keuze voor bescherming, maar ook voor je algehele motorlook!