Carlinks
Image default
Banen en opleidingen

Zoeken op Linkedin

Zoeken op Linkedin

job consultants

Als u denkt dat Linkedin zichzelf heeft uitgeput, weet u gewoon niet hoe u het moet gebruiken.

Helaas zijn de statistieken triest: terwijl westerse recruiters op zoek zijn naar nieuwe manieren en life-hacks, beperken veel collega’s zich liever tot zoeken op Google. We hebben veel geluk met ons publiek – onze abonnees pompen regelmatig hun vaardigheden op en proberen rekrutering naar een nieuw niveau te tillen.

Uit ons onderzoek bleek dat slechts 20% van de recruiters goed thuis is in de logica van Booleaanse operators.

Laatst hoorde ik de zin in de communicatie van recruiters: “Linkedin heeft zichzelf uitgeput, is al wijd en zijd doorkruist, er is daar niemand nieuw.” En ik herinnerde me dat het enige tijd geleden ‘in de mode’ was om te zeggen dat het geen zin had om naar Google te gaan. Over het algemeen vind ik het leuk om op verschillende plaatsen te zoeken, maar ik ben het er niet mee eens dat LinkedIn zichzelf heeft uitgeput. Hij heeft zichzelf zeker niet uitgeput. Je hebt gewoon nog niet alles geprobeerd!

We hebben een korte handleiding voor u samengesteld om op Linkedin te vinden.

Linkedin zoeken

U bent waarschijnlijk al bekend met basiszoekopdrachten. Voer een woord in – u krijgt zoekresultaten. Als u echter op ‘Google’ gaat zoeken, krijgt u zowel de Linkedin-pagina van het bedrijf, de groepen die eraan zijn gekoppeld, als de mensen die ervaring hebben met dat bedrijf: kortom alles. Filters zijn de beste die er is.

Er zijn twee filterniveaus bij het zoeken op LinkedIn. De eerste laag is degene die je bovenaan de pagina met zoekresultaten ziet.

De tweede laag zijn de subcategorieën die u zullen helpen om specifiekere resultaten te krijgen. Er zijn er in totaal 10:

Contacten (ook bekend als verbindingen). Je zult niet veel in de SERP kunnen zien voor contacten buiten niveau 3 als je geen LinkedIn Premium-account hebt. Het eerste niveau zijn de mensen die je al hebt toegevoegd, het tweede zijn hun contacten, enz.

Ledencontacten is een handig filter waarmee u naar mensen kunt zoeken op basis van hun contacten. Het is handig om bijvoorbeeld de collega’s van een bepaalde ontwikkelaar te bereiken.

  • Regio’s – alles is hier duidelijk, zoek op locatie. Kies uit populaire opties of voeg uw eigen locatie toe.
  • Huidige bedrijven – helpen u kandidaten te sorteren op hun huidige werkplek.
  • Eerdere bedrijven – zoek daarom voormalige werknemers van concurrerende bedrijven.
  • Industrieën zijn een bredere filter, maar een handige manier om mensen in een specifieker gebied te vinden. Het wordt geweldig als je niet alleen op zoek bent naar ontwikkelaars, maar bijvoorbeeld ook naar collega’s.
  • Profieltaal laat zien welke taal de persoon in zijn profiel heeft ingevoerd.
  • Scholen – Ik weet niet zeker of dit nuttig voor u is, maar het punt is ook duidelijk.
  • Contacten interesses – filteren op niet-commerciële hobby’s.
  • En er is ook trefwoordfiltering. Maar we raden aan om te zoeken met zoekoperatoren.

voor booleaanse zoekopdrachten op Linkedin

Het vinden van een kandidaat is het halve werk. Het is belangrijk dat wij zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Zo’n zoekopdracht helpt u degenen te vinden die hun e-mail rechtstreeks in hun profiel hebben aangegeven.

site: ru.linkedin.com/in “gmail.com” DevOps-recruiter

Als de locatie niet belangrijk is, maar de taal wel, zoek dan meteen naar ontwikkelaars. Zoals dit: site: linkedin.com/in “* * native” devops

Maak fouten in uw vragen. Ja, je hebt alles goed begrepen: het woord ingenieur, zo bleek, is bijvoorbeeld een van de moeilijkste te spellen voor onze landgenoten. Het verzoek zal er respectievelijk als volgt uitzien: site: be.linkedin.com/in devops “enginer”

Voeg het element “-recruiter” toe aan elk verzoek om te voorkomen dat recruiters die op zoek zijn naar ontwikkelaars, komen opdagen.

U kunt het ook proberen met een andere URL

site: be.linkedin.com/pub -pub.dir DevOps-recruiter

Zoeken met toevoeging van een naam geeft ons de mogelijkheid om elkaar niet te volgen met collega’s op dezelfde zoekresultaten.

site: be.linkedin.com/in DevOps (naam OF naam OF naam OF naam) -recruiter

(een dergelijke vraag geeft je niet veel profielen, maar ik hoop dat er in de loop van de tijd meer namen in IT zullen komen).

U kunt ook de positienaam verwijderen, maar instrumenten en / of een stad toevoegen:

site: be.linkedin.com/in Kubernetes Zabbix -recruiter

(als het bedrijf nog steeds niet kijkt naar mensen die bereid zijn om naar de gewenste stad te verhuizen, dan is Linkedin nog niet voorbij, maar kunnen de horizonten worden verruimd).

U kunt ook zoeken naar de alumni (ook bekend als Alumni-search) van bepaalde universiteiten. U kunt deze combineren of andere opties bedenken en daar steeds meer nieuwe kandidaten vinden.

talent management

https://www.globalrecruitment.info/